12.04.2010

Vinn Millenium-trilogien

(Foto: Aftenposten.no)

Jeg leste den første boken i Millenium-trilogien til Stieg Larsson - Menn som hater kvinner - i påsken i fjor, men den falt ikke særlig i smak, så de to andre bøkene ligger bare og støver ned. Derfor tenkte jeg å dele ut denne trilogien til noen som kanskje har litt mer glede av den enn meg. Bøkene er innbundet og det er kun den første boka som er åpnet og lest, så de er så gode som nye. Sikkert mange som har lest bøkene allerede, men kanskje er det noen som ikke har det, eller som ønsker å ha de i bokhylla si?

Alt du trenger å gjøre for å være med i konkurransen er å anbefale meg en bok eller forfatter som begynner på min forbokstav, nemlig S (Ikke Stieg Larsson da :p) og skriv gjerne noe om hvorfor du anbefaler boka/forfatteren. Vinneren trekkes søndag 18. april.


Lykke til! :)

11 kommentarer:

Julie sa...

Jeg har ikke lest Millenium-trilogien, så dette vil jeg være med på. :) Konkurransen var allikevel vanskeligere enn først antatt, hehe. Jeg har tenkt og tenkt, og bare funnet 4 aktuelle forfattere og bøker i samlingen min som det går an å delta med her. S var en vrien bokstav. :P

Alle fire er fra vidt forskjellige kategorier: Krim, klassikere, ungdom/fantasy og tegneserieroman.

Hmmm...

Tenkte jeg skulle foreslå noe det ikke ser ut som du har vært spesielt borti før: Tegneserien Sandman av Neil Gaiman.

Du får tak i hele samlingen i store, flotte bøker. Det er litt vanskelig å samle alle historiene under en hovedkategori. Kort fortalt handler det om karakteren Dream som hersker over drømmenes verden. Drømmer byr jo på litt av hvert!

Serien er den eneste tegneserien som har vunnet World Fantasy Award, og så vidt jeg vet ble reglene endret etterpå for å unngå at tegneserier kunne vinne prisen.

Om du ikke er spesielt interessert i tegneserier, kan jeg nevne romanen Stardust av samme forfatter. Jeg har ikke lest den selv, men vet at mange liker den. Den har også blitt filmatisert (jeg har sett filmen, og liker historien).

Tja. Vi får si det sånn. Sandman (eller evt Stardust) av Neil Gaiman!

Line sa...

Oi, spennende! Jeg har ikke lest Stieg Larsson, og ettersom alle mener jeg MÅ lese bøkene hans (vel, alle utenom deg :P), må jeg jo melde meg på ;-)

Jeg anbefaler deg boken Sheer Abandonment av Penny Vincenzi. Som du sikkert har lest i bloggen min, er jeg fullstendig fortapt i hennes forfatterskap, og dette er en av hennes bedre. Les omtalen, så forstår du kanskje hva jeg mener? :

One night in 1986 an abandoned baby girl is found in a cupboard at Heathrow airport. A year earlier Martha, Clio and Jocasta had met by chance, at the start of a backpacking adventure: they travelled together briefly and then went their own ways, swearing to meet again when they return home. But it would be a long time until they met again: not until Kate, the foundling, is a teenager, and all three are leading successful lives. Martha is a single, highly paid lawyer, Clio a doctor, locked in an unhappy marriage, and Jocasta a reporter, in love with a charming commitment-phobe. Which of them is Kate's mother? Why was she desperate enough to do such a thing, and how did she survive it?

Jeg elsket denne boka, og er (selvsagt) beredt på å lese den igjen. Hun skriver på en måte som gjør at du bare må henge med rundt neste sving, og det er det jeg elsker. Uansett hvem du plukker, så bør du lese denne!

Puss

Frode Losvik sa...

Sagaen om Isfolket av Margit Sandemo skal visst være en bra bokserie. Har ikke lest den sjøl enda men alle venninner jeg vet om elsket de bøkene.

"Sagaen om Isfolket
Kampen mellom det gode og det onde er den røde tråden i hele Isfolkets historie, med spennende innslag av mystikk, kjærlighet, hat og oversanselige fenomener.

Ikke minst er det historien om en særpreget og fargerik slekt.

Den populære bokserien utspiller seg hovedsakelig i Norge fra 1500-tallet og frem til i dag.

SAGAEN OM ISFOLKET er en historisk bokserie om kjærlighet, om overnaturlige krefter - og ikke minst om den evige kampen mellom det gode og det onde. Det er kanskje derfor denne norske serien har oppnåd en slik utrolig popularitet i alle land den er utgitt. Hittil er 20 millioner bøker om Isfolket spredt utover Europa.

ISFOLKET er en gripende krønike som oppfordrer leseren til å åpne sitt sinn for nye tanker og muligheter, til å oppleve den utrolige rikdommen vi alle har i vår fantasi."

Larsen sa...

Har ikke lest noen bøker som begynner på S, men Idas Dans av Gunhild Corwin anbefaler jeg virkelig.

Idas dans er ei bok som Idas mor, Gunnhild, skrev da de fikk vite at deres 18 år gamle datter hadde fått leukemi, blodkreft. Plutselig er den aktive, balettdansende, sunne jenta deres dødssyk, og livet blir snudd totalt opp-ned. Vi får et ærlig innblikk i hvordan de neste 14 månedene av deres og Idas liv fortoner seg. Her er det både oppturer og nedturer, kjærlighet og sorg, mot, tro og håp.


En utrolig fin, men samtidig trist bok. Jeg gråt meg gjennom mesteparten av boka.

Mariann sa...

Jeg anbefaler "Saman er ein mindre aleine" av Anna Gavalda. Boken er på rundt 600 sider, og jeg utsatte lenge å lese den - fordi den er på nynorsk. Men da jeg først startet klarte jeg nesten ikke å legge den fra meg igjen.

Den handler om fire mennesker i Paris, i ulike aldre og livssituasjoner, og av ulike grunner kobles livene deres sammen. Skildringene og hovedpersonenes historier er levende, og det er fascinderende å følge de ulike personene gjennom handlingen, som foregår i Paris.

Løvinnen sa...

Cecilie Samartin med boka Senor Peregrino. Helt sykt spennende om ei jente som flykter fra Mexico og får seg jobb i USA på et aldershjem. Der må hun passe på den vanskeligste pasienten.. en sær gammel mann som bor på loftet...

Anbefales på grunn av at den klarer å holde på spenningen fra første til siste side, og det fine håpet som man sitter med gjennom hele livet....

Anonym sa...

Så gøy!
Sinnets mørke er en bok om en ungdom som er besatt av seriemordere. Så får han sjansen til å få kontakt med en av vår tids mest grufulle - nemlig Gacy. Det handler mye om det,og hvordan han nesten døde. Dette er en sann historie,som ga meg mye,kanskje fordi jeg var så nær hovedpersonen i skinn og sinn.
http://bokelskere.no/elfhybrid/boksamling/448543/ bokelsker link.

Sebrapiken er en viktig bok jeg anbefaler alle å lese. Om selvskading.

Sirkelens ende anbefaler jeg deg å lese om du liker DaVincikoden,(denne er bedre) featuring verdens kuleste albinoarkeolog ;) Bjørn Beltø er kongen.

Ellers,Stephen King the Stand - den er bra! Verden går nesten under,noen få overlever - hvorfor?

Johnathan Strange og Herr Norrell av Susanna noe er og super!

Siri-Linn sa...

Sirkelens ende av Tom Egeland! Det er første boken av 3, og er virkelig spenning på høyt nivå!
Om du er glad i Dan Brown sine bøker, så er disse bøkene noe ala samme stil :)

:) dollar sa...

Hmm dette hørtes jo kjempemorsomt ut. Jeg har lest den første boka jeg også, og synes den var helt ubeskrivelig bra! Men jeg lånte boka, og vil så gjerne lese de andre også! Det hadde jo vært gøy!!

Boka/bøkene jeg anbefaler er Twilight sagaen. Du har kanskje lest den allerede, men hvis ikke så er den skrevet av Stephenie Meyer, og er en helt nydelig kjærlighetsroman som man rett og slett ikke kan legge fra seg. Det er noe ved boka, kjærligheten, den perfekte kjekkasen eller en slags magi i boka, vet jeg ikke.. men noe er det som får deg til å lese boka og etterfølgerne.. Håper dette var til nytte til deg.. jeg elsker jo twilight bøkene så det var jo nesten helt perfekt å anbefale dem.

Hvis ikke så kan du jo kanskje prøve "etterlyst" av susan lewis.. missing heter den vel på engelsk. Det er en krimroman som fletter inn så mye kjørlighet og følelser at man nesten gråter. Det er en utrolig spennende bok, som jeg leste under en biltur til Tyskland, og er fullstendig verdt å kjøpe! Vet ikke helt hva slags sjanger du liker, men ville nok trodd at du liker twilight og etterlyst, fordi det er ikke en typisk "stieg larsson" bok.. :D

Kos deg med bøker i sommer da! ;)

Beatelill sa...

Åja! Denne vil jeg vinne! Jeg elsket alle 3 Stieg Larson-bøkene, men omstendighetene ville det slik at jeg ikke har noen av bøkene hjemme hos meg! Den første boka glemte jeg igjen på ferie, den andre boka lånte jeg bort til en mann som plutselig døde, og da så jeg aldri mer til hverken mann eller bok. Den tredje boka ble ødelagt da den ramla i badekaret (ja, jeg elsker å lese når jeg ligger i badekaret!)

Så var det anbefalingen. Jeg har lest bloggen din en stund og der at vil liker og leser mange av de samme bøkene. Men jeg tror ikke du har lest "Sirkelens ende" av Tom Egeland. Den holder jeg på med nå, og den er knallgod!

En annen bok du absolutt bør lese er "Parfymen" av Patrick Sûskind. Fabelaktig god!

Så gjenstår det bare å krysse fingrene og håpe på at jeg vinner! Dette var en knallgod bokutlodding!

Groskro sa...

Hei Stine, jeg har triologien, så jeg trenger ikke å være med på trekningen, men jeg har en anbefaling.

Tenkte på "Saman er ein mindre aleine" av Anna Gavalda og "Stormfulle høyder" Emily Brontë. Da jeg leste siste nevnte bok, så ble Kate Bush sin sang enda bedre :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...