27.12.2011

52 noveller: Austmarka av Levi Henriksen

Faren til Sara har tatt henne med seg vekk fra moren for å få tilbringe litt tid sammen med henne og feire jul. De overnatter i ei bortgjemt hytte, men når de oppdager mus på gulvet flytter de seg inn i pickupen og blir liggende der til dagen etter. Så sniker faren seg inn i hytta om morgenen og tenner på i peisen og tar livet av musa. Senere drar de på butikken, men Sara må sitte i bilen og vente mens faren handler slik at de ikke skal bli oppdaget. Den lille jenta er for liten til å skjønne hva som foregår, men faren er livrdd for å bli oppdaget. Sammen ferier de jul så godt de kan med de få midlene faren har til rådighet.

Iselin sier vi som foreldre hele tida må tenke på hva som er det beste for Sara. For Iselin er det beste for Sara åpenbart å fjerne meg fra livet hennes.
s. 263
Med snøen dalende nedover seg ser de lett blafrende greinene ut som vingene til en engel, og gammelmannstrettheten jeg nettopp følte i hele kroppen, blir fordrevet av en visshet. En visshet om at uansett om jeg selv ikke får være der ved den første tannfellingen, konfirmasjonen ellr gangen opp kirkegolvet, vil dette øyeblikket alltid være i meg, og alltid være i henne. Sara og pappa, julaften, Austmarka.
s. 272
En søt historie om en fars kjærlighet til sitt barn, og hvor langt et menneske er villig til å gå for å glede den man er glad i til tross for at det kan skape vanskeligheter for en selv.


Novelle: 50/52
Hentet fra: Hjem til jul av Levi Henriksen
Flere av mine novelleanmeldelser finner du her,
og novelleanmeldelser fra andre deltakere i utfordringen finner du her

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...