05.07.2011

52 noveller: Tapenade av Gro Dahle

Denne novellen handler om en kvinne som ikke vet hvor hun skal plassere glasset med tapenade som hun fikk av ham sist han hadde vært i Paris. Heldigvis er glasset såpass dekorativt at hun kan la den stå på benken. Sakte men sikkert begynner andre ting å fylle opp benken. Løk, eple, kopper, brev, hammer, kjekspakker, pizzakrydder osv osv. Det hoper seg opp, og hun utsetter å rydde det bort.

Det tårnet seg opp. Og til slutt sank hun i kne. Og da hun først hadde kommet ned i knestående, klarte hun ikke å reise seg. Hun rullet seg over på siden og ble liggende. Det var da hun kjente støvet komme. Det kom fra alle kanter. Hun hørte en svak susing som vokste i styrke. Hun så det først som en gråhet, en dis langs gulvflatene. Først trodde hun det var synet hennes det var noe i veien med. Så skjønte hun at det var skyer av ørsmå partikler som nærmer seg. Hun lukket øynene et øyeblikk. Da kjente hun det. Det var som en svak pust. Det kilte huden hennes med lodotter og hyblkaniner. Det var over henne og rundt henne på alle kanter.
s. 58

Forfatteren får faktisk situasjonen til å høres ganske harmonisk og behagelig ut. Men alle vet jo hvor stressende det kan være å ha et rotete hus. Jeg er ihvertfall sånn at jeg har det bedre når det er litt ryddig. Moralen må være at man ikke skal utsette til i morgen det man kan gjøre i dag ;)


Novelle: 18/52
Hentet fra: Novellesamlingen Hvem som helst, hvor som helst av Gro Dahle
Flere av mine novelleanmeldelser finner du her,
og novelleanmeldelser fra andre deltakere i utfordringen finner du her

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...