20.09.2012

Bokbloggturné - Kjære Miss Nina Simone

Bokbloggturnéen er i gang igjen etter sommerferien og det har allerede blitt blogget om tre bøker (les mer her), men neste uke er det klart for ungdomsromanen Kjære Miss Nina Simone av Tor Fretheim, og den skal jeg skrive om på mandag!

Her er hva forlaget skriver i sin omtale:
Kjære Miss Nina Simone er en sterk og inntrengende fortelling om en hendelse i 18-åringen Simons liv. Vi forstår tidlig at det har skjedd noe forferdelig, og litt etter litt får vi vite hva. Fortellingen blir skrevet som et brev til sangeren Nina Simone. Ikke fordi Simon liker henne spesielt godt, men fordi foreldrene hans alltid pleide å spille plater av henne. Han har vokst opp med Nina Simone og er til og med oppkalt etter henne.

Simon sitter på et tog. Laptopen er åpen. Simon skriver: Kjære Miss Nina Simone ...
Hvor Simon skal, eller hva som har hendt blir langsomt avdekket. Det har skjedd en forbrytelse. Simons mor er drept. Faren blir anklaget for mordet. Kjenner vi egentlig de som skulle være aller nærmest?
En ungdomsbok som setter i gang mange tanker. 

Jeg er ihvertfall veldig spent på å få vite mer, og ikke minst lese noe av denne forfatteren som jeg ikke har lest noe av før! Det er jo veldig lovende at det er nettopp Tor Fretheim som har oversatt store deler av forfatterskapet til en av mine favoritter; den svenske forfatteren Per Nilsson (Hjertets Fryd og En natt i april).


 God helg, 
og på gjensyn på mandag!
For mer informasjon om Bokbloggturnéen kan du følge den via Facebook 


1 kommentar:

Gråbekka`s Blogger sa...

Høres ut som en fin bok:) Gleder meg til å høre mer om den:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...