28.01.2011

Bokbloggturné - Akilles av Kristian Klausen


Også denne våren er det duket for flere Bokbloggturnéer i regi av CappelenDamm, og jeg skal være med å anmelde boken Akilles som er skrevet av Kristian Klausen.

Dette skriver forlaget om romanen:
Fortelleren i denne romanen ankommer Røyken videregående skole en varm augustdag i 1997 for å undervise i forming. Han er proppfull av engasjement for kunst og litteratur, og særlig for det greske eposet Odysseen, som han året før har laget et fotoprosjekt ut av.

Men formingsklassen er lagt ned. I stedet tilbyr rektor ham et vikariat som kroppsøvingslærer. Ganske raskt oppdager han at gymsalen rommer uante muligheter for opplevelser og erkjennelser, og før han vet ordet av det er han kastet inn i en merkelig virkelighet - der ballspill og mytologi, krig og erotikk, fortid og nåtid - utgjør trådene i en psykisk vev.

Akilles er en roman om kroppsøving, impotens og gresk mytologi.

Jeg vet jammen ikke hva jeg har i vente, men jeg har så vidt startet å lese den og er spent på hva den inneholder. Min anmeldelse kommer den 20. februar, men Bokbloggturnéen for denne boka starter hos Kasiopeiia den 14. februar.

For mer informasjon om Bokbloggturnéen kan du følge den via Facebook
eller på Bokbloggturnéens nettsider.

4 kommentarer:

Lena sa...

Puh! Nå fikk jeg panikk og trodde jeg hadde tatt feil dato (igjen). Jeg skal blogge om boken 15., og er ikke engang halvveis. Men liker boka godt:)

Elin sa...

Jeg har ikke lest boka, men hørt mye bra om den:)

Stine Marie sa...

Lena: Oi, var ikke meningen å skremme noen :p Blir spennende å høre hva all synes. Har ikk kommet så langt selv, men det blir etterhvert :)

Elin: La oss håpe den lever opp til de gode ryktene :)

HildeSol sa...

Fortelleren i denne romanen ankommer Røyken videregående skole en varm augustdag i 1997 for å undervise i forming. [...]

Men formingsklassen er lagt ned. I stedet tilbyr rektor ham et vikariat som kroppsøvingslærer.


Høres ut som strålende planlegging og personalpolitikk -lurer på hva fagforeninga hadde å si til det...?

Mulig jeg er en i overkant kritisk og detaljfiksert leser, men forfatteren bør ha en god forklaring for å overbevise meg om sannsynligheten i det handlingsforløpet...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...