11.05.2009

Tematrio - Gjenlesning

I ukens tematrio spør Lyran etter favorittbøker som man leser om og om igjen. Jeg er (desverre?) veldig dårlig på å lese bøker om og om igjen, men noen har det jo blitt. Dette tror jeg kommer av at den opplevelsen man har første gangen man leser en bok ikke alltid sitter i like godt etter 3. og 4. lesing. Kanskje er det bare meg? Men det er et fint spark i baken til å skjerpe seg litt på den fronten :)

Berätta om 3 böcker/texter/serier du läser om och om igen.


1) Hjertets Fryd av Per Nilsson - Denne boken traff meg så langt inn i hjertet når jeg leste den i midten av tenårene, og har blitt lest et par ganger siden den tid. Første gangen trillet tårene flere ganger og jeg ville absolutt ikke at boken skulle ta slutt. Derfor ble jeg selvsagt ennå mer sulten på litteratur av Per Nilsson og jeg har derfor lest mye av det han har skrevet. Hjertets Fryd handler om en gutt's sterke første kjærligheten til Ann-Katrin (Hjertets Fryd), og hvilken kamp og sorg han opplever når han skjønner at hun ikke er forelsket i ham, men bare ønsker å være venner. Desverre er ikke oppfølgeren - The return of Hjertets Fryd - på langt nær så bra. Muligens fordi jeg ikke lenger er så hormonelt påvirket som i tenårene, hehe.

2) Idas dans av Gunnhild Corwin - Nok en bok som traff meg langt inn i hjertet første gang jeg leste den. Det er et par år siden, men den virker fremdeles veldig sterkt på meg. Gunnhild Corwin har skrevet om datteren Ida som fikk kreft og døde. Boken handler om hennes kamp og hennes hverdag, om den solstrålen hun er og de menneskene som står henne nærmest. Gjør deg klar for en bok full av tårer!

3) Bienes hemmelige liv av Sue Monk Kidd - En liten vri helt til slutt, for jeg har ikke lest denne mer enn én gang (og sett den på kino én gang), men jeg skal lese denne om igjen i sommer, og vet at jeg kommer til å lese den flere ganger. Den handler om Lily som bærer på en vond fortid og store spørsmål om morens liv, og hun skal vise seg å være nærmere svarene enn hun selv tror når hun og hushjelpen Rosaleen flykter unna faren hennes. Hos søstrene August, May og June er det mye som skjer og Lily føler seg til tider ensom og skyldig, til tross for all nærheten og kjærligheten som ligger hos de hun omgir seg med. En knallbra bok! (Les min anmeldelse her)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hjertets fryd har jeg jo lest takket være deg. ;o) Den var veldig fin.
Idas dans tror jeg ikke at jeg hadde orket å lese. Jeg er litt dårlig på sånt - har små barn selv.
Bienes hemmelige liv har jeg lest og likte veldig godt. Har du sett filmen?

Lyran sa...

Denna veckan har jag inte läst någon av böckerna, men jag blev intresserad.

Bai sa...

Eg har heller ikkje lese nokon av desse bøkene. "Bienes hemmelige liv" har eg begynt på og gitt opp ein gong, men eg har bestemt meg for å gi ho ein sjanse på engelsk. Språket irriterte meg, men eg trur det var oversettinga som var problemet.

Groskro sa...

Det er sjelden tårene triller når jeg leser, men Ida's dans så gråt jeg mens jeg leste. Jeg liker å lese bøker på T-banen til og fra jobb, men denne boka leste jeg hjemme!!

Line sa...

Jeg har litt dårlig samvittighet overfor Per Nilsson, for etter å ha forsøkt å lese bøkene hans ett par ganger har jeg gitt opp...kanskje jeg må prøve igjen (eller kanskje jeg fant dem for seint?)

Har laga liste jeg med nå...lang selvsagt...hva kan man si...jeg er rar og liker å lese bøkene mine MANGE ganger! :P

Lista er her:
http://linepus.sprayblogg.no/1242154020_12mai2009.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...