08.04.2009

Tematrio - Krim

I bloggen Lyrans Noblesser (som jeg fant via Lille søsters blogg - takk til deg!) har Lyran en Tematrio hver uke. Det vil si at man får en utfordring/et spørsmål hvor man skal fortelle om tre bøker/forfattere utifra et tema. Kombinasjonen lister og bøker er perfekt for meg, så jeg hiver på! Denne uken er temaet krim/deckare (detektiver). Jeg har riktignok ikke lest så veldig mye krim, men noe har det blitt:

Vilka är dina tre favoritdeckare? Presentera en bok, författare eller romanfigur.1) Kim Småge - Jeg skrev særemne om tre av Kim Småges bøker for nærmere 10 år siden (*sjokk*), og bøkene falt i smak, så jeg har senere lest alle de andre bøkene hun har skrevet som er beregnet på voksne. Grunnen til at hun fenget tror jeg er fordi handlingen er lagt til Trondheim, og derfor kan man kjenne seg litt igjen (ikke fordi jeg har noe særlig kjennskap til Trondheim, men fordi det er i Norge), fordi karakterene i bøkene hennes er sterke og fordi hun skriver på en veldig god, beskrivende måte.

2) Renslighet er en dyd - En slags kriminalnovelle hentet fra samlingen Kvinnens lange arm av Småge, og det var denne som først fikk meg til å fatte interesse for Kim Småge. Den handler om en mann som er svært glad i å stupe og har et svømmebasseng i hagen. Desverre er ikke kona hans like imponert og synes ikke noe særlig om det hele. Det hele ender fatalt.

3) 13 fantastiske forbrytelser - Dette er en novellesamling som jeg fikk til jul i begynnelsen av tenårene og som fenget meg veldig. Det kjekke med novellesamlinger av ulike forfattere er jo at man får en smakebit og kanskje finner noe man vanligvis ikke ville plukket ut fra bokhylla selv.

1 kommentar:

Lyran sa...

Intressanta val med författare jag inte känner till. Kul att du är med i Tematrion :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...