19.01.2013

10 bøker jeg vil lese - Fra vårkatalogene 2013

Det er alltid like gøy når det dukker opp kataloger med sesongens nye bøker. De må saumfares og bøker som virker spennende noteres sirlig for fremtiden. Som om jeg ikke har nok bøker på leselista fra før :p
Men her er et lite utvalg av vårens bøker jeg gjerne vil lese:

 1. Mysteriet i Mercy Close av Marian Keyes
  Her blir det gjensyn med Helen, den yngste av Walsh-søstrene. Helen er blakk, og må flytte hjem til foreldrene til hun har fått livet på rett kjøl igjen. Av yrke er hun privatdetektiv, og endelig får hun et nytt oppdrag: å finne den savnede Wayne Diffney, tidligere medlem av boybandet Laddz.
  (Cappelen Damms vårkatalog 2013)

 2. Kunsten å høre hjerteslag av Jan-Phillip Sendker
  Tin Win er en vellykket advokat i New York, og når han en dag bare forsvinner uten å etterlate seg spor, sitter familien igjen med en rekke ubesvarte spørsmål. De finner ham ikke, men fire år senere dukker det opp et kjærlighetsbrev Tin Win en gang skrev til en burmesisk kvinne, men som han aldri sendte. Datteren Julia reiser til Burma for å løse mysteriet, og finner en kjærlighetshistorie som nesten er for utrolig til å være sann.
  (Cappelen Damms vårkatalog 2013)

 3. Der vi hører hjemme av Emily Giffin (Les min anmeldelse)
  Marian er en 36 år gammel TV-produsent som lever et drømmeliv i Ney York - med en strålende karriere, lekker leilighet og trofast kjæresten. Men kveld banker det på døren, og utenfor står en ung jente med redde øyne, svarte boots og en diger ryggsekk. "Jeg tror du er moren min," sier hun. 
  (Cappelen Damms vårkatalog 2013)

 4. Jeg kan oppløse mørket av Guro Sibeko
  Synne, 30 år, er gift med Rune. De lever et tilsynelatende godt liv, mange venner, gode jobber og de elsker hverandre. Gradvis begynner ting å endre seg og Rune forandrer seg, hva er det som skjer med mannen hennes? Synne fortviler og i sin ensomhet innleder hun et forhold til Mari som livnærer seg som prostituert for å klare å forsørge sine tre barn. Dette blir en oppvåkning for Synne, men Mari kan ikke vise sine følelser offentlig. Hun er redd for at barna blir tatt fra henne. Synne bestemmer seg for å slutte i jobben og legger ut på en togreise gjennom Europa på jakt etter noe bedre.
  (Juritzen forlags vårkatalog 2013)

 5. Sommerperler 2013
  Sommerperler er den første boken i et helt nytt konsept for en fast utgivelse hver sommer. I Sommerperler får du 18 noveller skrevet av norske kvinnelige toppforfattere. Dette er en miks av litterære og underholdende noveller.
  (Juritzen forlags vårkatalog 2013)

 6. Evighetens Roma av Domnica de Rosa
  Rett etter at Gabriela de Angelis føder sitt barn på et sykehus i England mottar hun budskapet om at hennes far er død. Farens siste ønske var at asken hans skulle spres i den evige stad, Roma. Når den italienskættede familien reiser tilbake, oppstår det en rekke forviklinger i forbindelse med farens siste ønske, og leseren blir tatt med inn i den italinske kulturen på godt og vondt.
  (Juritzen forlags vårkatalog 2013)

 7. Forestillinger om et hjem av Linn Rottem
  Skuespilleren Hallvard, forlagsredaktøren Sara og deres 15 år gamle datter Agnes får tilværelsen snudd på hodet da Sara havner i en bilulykke og våkner fra koma med en alvorlig hjerneskade. Til tross for at Sara er fullstendig pleietrengende, insisterer Hallvard på at hun skal bo hjemme. Han tvinges inn i sitt livs vanskeligste rolle som ektemann og pleier, eneforsørger og alenefar, mens datteren anstrenger seg for å bli voksen så raskt at hun kan makte de nye utfordringene.
  (Aschehougs vårkatalog 2013)

 8. Den fortrolige av Hélène Grémillon (Les min anmeldelse)
  En liten landsby utenfor Paris. Det er rett før 2. verdenskrig. Mellom to kvinner oppstår et uvanlig vennskap. Unge, vakre Annie kommer fra enkle kår og drømmer om å bli maler, mens den velstående Madame M. tilsynelatende har alt - unntatt det barnet som hun så brennende ønsker seg. En dag inngår de to kvinnene en pakt som vil få uante konsekvenser for dem begge.

 9. Du fosrvinner av Christian Jungersen (Les min anmeldelse)
  Mia er lærer. Frederik leder en privatskole. På en ferietur til Mallorca med deres sekstenårige sønn begynner Frederik å oppføre seg merkelig. Det viser seg at han har en hjernesvulst, som gradvis har endret hans personlighet. Da Frederik blir avslørt i et millionbedrageri, begynner et spill om skyld og ansvar. For er den skyldige ham selv eller hjerneskaden? Styres friske menneskers handlinger ikke vel så mye av biologien i våre hjerner? Og var den mannen Mia forelsket seg i, den syke eller den friske?
  (Aschehougs vårkatalog 2013)

 10. Omveier av Ingrid Melfald HafredalSara bor i barndomshjemmet sitt sammen med Anders. Saras søster Julia kommer hjem fra Italia og flytter inn mens hun leter etter et eget sted å bo. De to søstrene har ikke sett hverandre på ti år.
  (Oktobers vårkatalog 2013)


Den som hadde hatt tid til å lese bok etter bok etter bok,
og drikke tekopp etter tekopp etter tekopp,
i solveggen, på senga, i sofakroken, i godstolen, på bussen, på stranda
.....

6 kommentarer:

aariho sa...

Ja, eia var vi der at vi bare kunne lese og kose oss! Det er en flott liste du har valgt, jeg tror jeg ønsker flere av disse på leselista mi for våren. Ha en flott lørdag!

Gråbekka`s Blogger sa...

Flotte utvalgte bøker! Morsomt å titte å se hva som kommer av nyheter!:) Kunne godt tenkt meg en tur til Roma, så Evighetens Roma av Domnica de Rosa, må jeg jo lese også:) Kunsten å høre hjerteslag, er jeg også nysgjerrig på:) Takk for mange fine lesetips og ha en riktig god helg!:)

Anaruh sa...

;) sånn er det å få barn! Men alt har sin tid - mine begynner å bli litt større nå, og denne helgen har jeg pleiet en forkjølet kropp med mye te, bok og sofa - og over all forventning fått sitte ganske mye i fred. Deilig!

Lykke til med vårlesningen

Forfatterfruen Karen sa...

Så kjekt at du skal lese Guro Sibekos bok, jeg fikk den nettopp fra Tiger som har vært redaktør på den - gleder meg stort til å begynne:)

Anita Ness sa...

Hei! Her var det mange fine boktips. OG din blogg har jeg sett først nå, så den skal jeg sette på følgerlista mi.:) Ha en fin kveld..:) Artemisia

Stine Marie sa...

aariho: Vi får nyte de lesestundene vi har :)

Gråbekka: Åh, Roma er fantastisk! Jeg har vært der to ganger, og drar gjerne tilbake! Nettopp derfor blir det gøy å lese den boken, for sjansene for å kjenne seg igjen er store :)

Anaruh: Ja, det er sant. Men ville heller aldri byttet henne bort. Og mens jeg venter på at det skal bli tid til sånt, så nyter jeg de små stundene jeg får til å lese :)

Karen: Jeg har ihvertfall et ønske om det, så får vi se om tiden strekker til ;)

Anita: Velkommen, velkommen! Koselig at du vil følge! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...