06.04.2010

Innskjerping

Jeg ser meg virkelig nødt til å skjerpe meg litt.. Hylla på bildet inneholder nemlig 58 uleste romaner/novellesamlinger! Alt fra klassikere som Don Quijote, via chick-lit(?) som The private lives of Pippa Lee, til bøker basert på virkelige historier (Vi måste prata om Kevin) og populære bøker (Tusen strålende soler).

Jeg liker å si at man aldri får nok bøker, og jeg er fremdeles enig, men jeg har skjønt at jeg IKKE trenger å kjøpe flere bøker på en stund (les: i år), bortsett fra en byguide til Barcelona (Jippi!).. Jeg bør heller ikke låne bøker på biblioteket på en stund, i grunn.

Og det ser ikke ut som at det å lese flere bøker på en gang, om så bare to, ikke er min greie. Jeg slites mellom hvem av bøkene jeg skal lese og det ender med at jeg gjør noe annet istedenfor. Eller leser litt og så legger fra meg den ene boka for så å finne frem den neste, og så blir det bare tull i hodet mitt. Ikke har det hjulpet at jeg har hatt minimalt med fri i påsken, så to bøker på over 400 sider var litt vel optimistisk. Det går nemlig litt tregt. Med begge bøkene..

Hvor mange uleste bøker har du i bokhylla?

12 kommentarer:

labben sa...

Jeg tipper at minst halvparten av bøkene i bokhyllene mine er uleste. Jeg kjøper bøker mye raskere enn jeg leser dem, men jeg vil at det skal være slik. På den måten har jeg alltid masse å velge mellom :)

Desverre sliter jeg litt for øyeblikket, skal begynne på en ny bok, og klarer ikke å velge ut en jeg har lyst til å lese. Den forrige jeg leste var utrolig god, og da er det ekstra vanskelig å finne noe nytt. Usikker på hvilken type bok som passer humøret mitt for øyeblikket.

Løvinnen sa...

Altfor mange...
Jeg likte svaret ovenfor, jeg liker også å ha litt utvalg og mye å velge i!

Stine sa...

Hehe, godt å se det er fler av oss!

Har vel bortimot 30 uleste bøker som står å venter på meg og som stadig dyttes lenger bak i køen etter som jeg "oooops, handlet en bok til" ;).

Kanskje jeg må ta en innskjerping jeg også?

bokelskerinnen sa...

Kjenner meg veldig godt igjen. Har altfor mange uleste bøker, da jeg har problemer med å la være å kjøpe nye hvis jeg ser noen interessante.

Bai sa...

Eg held meg for øyrene og syng lalalala og later som om eg ikkje høyrde kva du spurte om. For viss eg høyrer etter får eg bare dårleg samvit, neste gong eg må kjøpe ei ny bok.

Anonym sa...

Oj oj oj - alt for mange! Sikkert femti, hundre - vet ikke, men mange.

Stine Marie sa...

labben og løvinnen: Et godt utvalg er ikke dumt å ha, men som du sier så kan det bli litt vanskelig å velge når man har lest en veldig god bok. Men sånn hadde det vel vært om man bare hadde hatt en håndfull også, eller om man var på biblioteket og skulle plukke med seg noe. Man vet jo aldri hvor god en bok er før man har lest den :)

Stine: Synes ikke vi skal slutte helt med bokkjøpene. Det tror jeg neppe jeg klarer, hehe.

Bokelskerinnen: Godt å høre at det er flere som lider av umulig-å-la-være-å-kjøpe når man finner en interessant bok, hehe.

Bai: Jeg synes ikke vi skal ha dårlig samvittighet for at vi er "litt" glad i bøker ;)

Knirk: Vi er ihvertfall ikke alene om å ha massevis av uleste bøker i hylla vår har jeg skjønt utifra kommentarene her :)

Ladybug sa...

Jeg har over 100 uleste i hylla og tallet øker(selv om jeg egentlig hadde pålagt meg selv å ikke gå til anskaffelse av flere bøker). Stort sett er de nye bøkene noe jeg har byttet til meg, så da har jeg ikke så dårlig samvittighet for de.

Har forresten lett etter teen du anbefalte her men jeg finner den ikke :(

torbis sa...

Huff, sliter der jeg og! Og selv om jeg VET jeg har flere uleste bøker stående i bokhylla, kjøper jeg flere nye, og låner flere på biblioteket..

Ingalill. sa...

Bare stablene rundt senga er nok til å gi meg åndenød, men jeg stresser ikke så mye, velger tilfeldig etter humør og tar av og til et skippertak for å lese de som ALLTID havner nederst - for det er nok av slike - bøker jeg egentlig ikke har lyst å lese, men som viser seg å være like gode/bedre enn de jeg bare MÅTTE lese. (spm-et om hvorfor jeg har stabler rundt senga med bøker jeg ikke har lyst å lese er en helt annen problemstilling :-))

Det eneste jeg sliter litt med er bibliotekfrister - så bib.bøker blir ofte prioritert lest før egne innkjøp.

Julie sa...

Jeg har 55 uleste bøker i hylla mi, og noe sånt som 80-90 på ønskelista (men den vokser seg større for hver dag som går). Det er godt det er flere av oss. :)

Anja sa...

Jeg innså at jeg hadde litt vel mange uleste bøker i bokhylla den dagen jeg hadde besøk, og besøket kommenterte at både den ene og andre boka var kjempebra. Jeg kunne bare svare at: Jeg har ikke lest de enda...

Nå tok jeg mot til meg og telte uleste bøker i hylla - men har ikke mot til å dele tallet :/ La oss si at det er tresifret! Tror jeg kryper tilbake til boken min og leser litt jeg, så har jeg en bok borte fra samvittigheten! Ha ha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...