19.09.2010

Anne Holt-nybegynner

Det finnes mange Anne Holt-fans der ute. Jeg er ikke en av dem. Hvorfor? Ingen annen grunn enn at jeg ikke har lest noen av hennes bøker. Jeg har rett og slett ikke kjennskap til hennes litteratur. Og det er det en grunn til. Ingen god grunn kanskje, men krim er ikke helt min greie. Kun i små doser.

Men stikk i strid med meg selv, har jeg altså bestilt Anne Holts nyeste roman; Flimmer. Og det er kanskje litt lettere å forstå at jeg vil lese den fremfor noen av hennes andre bøker, når du vet at jeg sluker alt som har med sykehusmiljø å gjøre. Kan ikke huske at jeg noen gang har gledet meg såpass til å lese en krimroman før. (Eller jo, Kim Småge sine bøker gledet jeg meg til å lese.)

Professor Sara Zuckermann vet at hun ikke burde operere pasienten hun er i ferd med å åpne. Hvor alvorlige konsekvensene av den rutinemessige operasjonen blir, aner hun derimot lite om. Zuckermann er hjertespesialist og hadde en lysende internasjonal karriere til en katastrofal ulykke tvang henne tilbake til hjemlandet Norge og en adskillig mindre glamorøs karriere i Bærum. En hjertestarter skal redde liv. For den nyopererte Erik Berntsen koster den ham livet. Noe er galt med verdens mest solgte implanterbare hjertestarter. Ingen forstår hva. Et kappløp mot sannheten er i gang. Dr. Zuckermann og hennes underordnede, fembarnsfaren Ola Farmen, innser umiddelbart at flere liv står på spill. Men det gjør også svimlende summer, først og fremst for produsenten av hjertestarteren, Mercury Medical.

Forøvrig kan man lese et utdrag fra boken her.

1 kommentar:

labben sa...

Jeg er heller ingen stor Anne Holt fan, og det av samme grunn som deg: jeg har ikke lest noen av bøkene hennes og jeg leser generelt lite krim.

Denne boken kommer nok jeg likevel til å lese fordi jeg fikk den gratis på et bokmøte. Anne Holt og broren hennes var der, og snakket veldig engasjerende om boken. Hun var i tillegg veldig morsom. Ingenting av det jeg nå skrev trenger å bety at bøkene hennes er gode, men jeg ble nysgjerrig på henne og dermed også på bøkene hennes, så jeg prøver meg på Flimmer.

Så får vi håpe vi begge får en fin opplevelse med denne boken - tiden vil vise om vi plukker opp flere Anne Holt bøker i fremtiden, eller om vi gir oss med denne =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...