12.03.2010

Stine anbefaler: Kunsten å være Ela

Dette er en av skattene jeg har kommet helt tilfeldig over når jeg har vandret mellom hyllene på biblioteket. Det er snart fire år siden jeg leste den, midt i studietiden, og det var lett å kjenne seg igjen i hovedpersonen Ela. Den sjenerte, lett naive studenten Ela. Grunnen til at jeg vil anbefale denne er fordi det er en lettlest bok som man blir glad av. Det er en bok man kan lese når man trenger å se lyst på livet og le litt.

Ela er midt i tyveårene, bosatt i Stockholm, hun har hoppet av universitetsstudiene og begynner å jobbe i en kaffebar. Hun ønsker seg en kjæreste, men kanskje ikke allikevel. Hun tar til seg et foreldreløst barn og forlatte dyr. Hun utvikler et vennskap med vaktmesteren, naboen Albin får hennes fulle oppmerksomhet, og hun sårer familien i det ene øyeblikket for i neste øyeblikket å lappe forholdet sammen igjen.

Hun er herlig naiv og det er ikke til å unngå at man ler med - og av - henne. Hennes filosoferinger over meningen med livet og den store kjærligheten. Mange vil nok kjenne seg igjen i historien som i stor grad handler om å åpne seg for andre.

Språket er typisk Ela; enkelt, barnslig, naivt og funderende. Boka er lest i et jafs, og leseren sitter igjen med en god følelse i magen til tross for at man underveis har felt noen tårer på Elas vegne.

At jeg ikke har lest flere bøker av Nilsson er nesten en skam. Jeg må definitivt gjøre det snart!


3 kommentarer:

Lille søster sa...

Hei Stine! Har du lyst til å få boka mi når den er klar? Helt uforpliktende selvsagt - du trenger ikke skrive om den.
Send meg en mail på ingvillsolberg@yahoo.no hvis du er interessert.

Løvinnen sa...

Hørtes koselig ut!

Anonym sa...

Den hørtes fin ut, og er allerede skrevet opp på listen over bøker jeg en vakker dag håper jeg får lest. Liker godt bøker fra Stockholm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...