30.03.2010

10 bøker jeg vil lese - På grunn av titlene

Det er ikke bare bokomslagene som kan få meg til å fatte interessen for ei bok. Titlene må også være fengende, og det finnes et utall av eksempler på dårlige titler (I den skogen, og andre typiske krimtitler som består av ett ord; Hypnotisøren, Fyrvokteren, Fasandreperne, Orkestergraven, Pengemannen and so on...), så det er vel ikke rart man blir litt i ekstase når man kommer over gode titler?! Jeg liker ihvertfall disse:

Har du lest noen av disse romanene,
og tilsvarer i så fall kvaliteten på tittelen kvaliteten på boka?
Hvilke titler fenger deg?

Flere bøker jeg vil lese finner du her

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vakre/underlige titler, lesverdige bøker: Jeg kunne gått hjem i blinde av Joachim Førsund, Eg er mamma, eg skal vere god av Kjersti Kullbotn, Jo fortere jeg går jo mindre er jeg av Kjersti Skomsvold, La meg bli som leoparden av Arnhild Skre. Titler av den mer obskure sorten: Slepe rundt på døde dyr av Hans Sande, Purkene snudde seg av Kjersti Rorgemoen, Kvinnen som var et helt bord alene av Tor Åge Bringsværd.

Og til slutt, en vakker tittel på ei bok som ble lest i natt og som fortjener mange lesere: Vinterjenter av Laurie Halse Anderson. Et vakrere og mer originalt språk er det jammen lenge siden jeg har lest, dog et sårt og tabubelagt emne.

Og helt helt til slutt; enig, vakre bokomslag er også pirrende for nysgjerrighet og leselyst. Har du laget tilsvarende liste?

Elin

Stine Marie sa...

Boksomslags-listen finner du her :)

Bokomslaget til Vinterhjerter var veldig pent, ja! Minner nesten litt om boka med nesten samme tittel; Vinterhjerte - som forøvrig er en veldig god bok!

Gunhild sa...

The miracle life of Edgar Mint kan anbefales. Likte den v.godt.

Jeg elsker å kjøpe bøker på tittelen. Noen sånne kjøp er mer vellykkede enn andre, f.eks. Livet vinker (som en Kurt) av Katarina Danielsson, Eg blir her, eg drar ikkje av Frode Grytten og Den veven av hendelser vi kaller verden av Simon Stranger.

Fin blogg! :)

Stine Marie sa...

Gunhild: Kjekt å høre at det ikke bare er tittelen, men også romanen i seg selv som er bra :)

Takk for kompliment! Alltid koselig å høre :)

Oda sa...

Oscar og den rosa damen har jeg visst lest en gang - husker ikke så alt for mye av den. Bare at det handlet om en kreftsyk gutt og er veldig trist. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...