19.10.2009

Tematrio - Omslag

I denne ukens tematrio hos Lyran er det bøkenes omslag som står i fokus. Det finnes mange fine og mange stygge omslag på bøkene rundt omkring i verden, og jeg har skrevet litt om dette før. Jeg har valgt ut tre bøker med fint omslag, omslag som får meg til å plukke ut boken i en bokhandel, omslag som får meg til å umiddelbart tenke at "denne boken må være vakker på innsiden også!" Jeg har valgt tre andre bøker enn de som jeg har skrevet om i det tidligere nevnte innlegget.

Berätta om (och visa gärna bild på) tre bokomslag som du tycker är värda att titta lite extra på, kanske för att de väl passar innehållet, är vackra eller fula.
1) The memory of running av Ron McLarty - Dette bokomslaget er så nydelig, og jeg synes den norske versjonen skulle hatt samme omslag, for det norske er nemlig bare utrolig kjedelig.
Denne boken handler om Smithson Ide som er en 43 år gammel overvektig, venneløs, røykende alkoholiker som jobber på en leketøysfabrikk. Når en stor tragedie rammer ham og familien finner han frem sin gamle sykkel. Han flykter fra alt og begynner på en reise over det amerikanske kontinentet.

2) Sjuårskrisen av Josie Lloyd og Emelyn Rees - Dette svenske omslaget i gult gjør meg glad, og jeg får uten tvil lyst til å plukke den med meg.
Boken handler om Amy og Jack som har levd sammen i 7 år, er gift og har en to år gammel sønn. Livet har kanskje ikke blitt helt sånn de hadde forestilt seg tidligere? Jeg har lest Sammen, og Sammen igjen av de samme forfatterne, og jeg har sansen for dem, så det er nok ikke umulig at denne må leses snart.

3) Vinterdvale av Anne Michaels - Dette omslaget er rent, enkelt og tiltalende.
Handlingen finner sted i Egypt, hvor byggingen av Aswan-dammen fører til at Nilen endrer løp, og et eldgammelt egyptisk tempel, Abu Simbel, må flyttes for ikke å bli stående under vann. Det samme gjelder menneskene som bor der. Avery Asher er en av ingeniørene som jobber med flyttingen. Jean er hans kone, og det er disse to som deler sin historie og sin kjærlighet. Men noe skjer, og kjærligheten er ikke lenger like enkel.

2 kommentarer:

Lyran sa...

Omslaget till The memory of running gillade jag.

Lilla O sa...

Vinterdvale var riktigt fint!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...