28.09.2009

Tematrio - Vandring

I ukens tematrio hos Lyran dreier det seg om litteratur hvor vandring er en essensiell del av historien.


Berätta om tre böcker där huvudpersonerna i hög grad flanerar, promenerar eller drar omkring i olika miljöer!


1) Ekstremt høyt og utrolig nært av Jonathan Safran Foer - Hovedpersonen i boka er lille Oscar på 9 år som nok er litt mer (vesle)voksen og kunnskapsrik enn andre niåringer jeg kjenner og har kjent. Faren hans dør 11. september 2001 i forbindelse med terrorangrepet og Oscar savner han veldig mye. Når han en dag finner en nøkkel og navnet Black skrevet utenpå en konvolutt begynner han å vandre rundt i New York for å besøke de personene som heter Black til etternavn i håp om å finne ut mer om faren sin og hvor denne nøkkelen hører til (Min anmeldelse).

2) I fjor sommer av Niels Fredrik Dahl - Hovedpersonen er alene på et sommersted rett over grensen til Sverige. Han skal rydde opp og gjøre huset klart, men til hva? Sammen med hunden sin oppsøker han badeplassen, bestemte steder i skogen, og en forlatt hytte i nærheten. Uopphørlig vender tankene tilbake til det som skjedde sommeren før.

3) Den andre siden av Mary Lawson - Arthur og Jake er to vidt forskjellige brødre. Arthur er den stillferdige gutten som er skolelei og hjelper faren på gården, mens Jake er mors gullunge med gode kunnskaper på skolen, men som aldri tar i et tak på gården. Forholdet mellom de to brødrene er anstrengt, og selv om Arthur til tider har lyst til å klabbe til Jake gjør han det aldri. Men en dag mens de er ute og går, skjer det noe fatalt ved brua (Min anmeldelse).

3 kommentarer:

Lyran sa...

Ekstremt høyt og utrolig nært av Jonathan Safran Foer är jag mycket nyfiken på!

Mettemor sa...

I fjor sommer var en forferdelig fortelling! Veldig bra skrevet. Så creepy ... Får nesten frysninger ved tanken.

Stine Marie sa...

Lyran: Du må sette Foers bok på leselista di :)

Mettemor: Ja, den er veldig godt skrevet. Og den er til å grøsse av, men jeg har veldig lyst til å lese den om igjen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...