02.02.2015

10 bøker jeg vil lese - Fra vårkatalogene 2015

Her er et lite utvalg av vårens bøker jeg gjerne vil lese:
  1. Høst av Erling  Pedersen
    Livet er i ferd med å ebbe ut for hovedpersonen, og det er i denne tilstanden, mens han går ut og inn av søvnen, pendler mellom drøm og virkelighet, at han får en idé: Han vil legge ut på en siste vandring. Hjem til sitt barndoms landskap, opp på fjellet der stillheten og kanskje tilgivelsen er. Vekk fra alt vondt. For han bærer på noe, noe han angrer, men som han kanskje kan komme til klarhet i, forsones med. Med seg på reisen får han den unge kvinnelige hjemmepleieren, det er til henne han forteller sin historie. Menneskene han har truffet, valgene han tok og ikke tok. Hva som egentlig skjedde, den gangen.
    (Aschehoug)

  2. Queenies kjærlighetssang av Rachel Joyce
     Dette er en slags oppfølger(?) til hennes tidligere roman; Harold Frys utrolige pilegrimsreise (som jeg antageligvis bør lese før jeg leser denne)
    Fra Adlibris.no:
    In this poignant parallel story to Harold's saga, acclaimed author Rachel Joyce brings Queenie Hennessy's voice into sharp focus. Setting pen to paper, Queenie makes a journey of her own, a journey that is even bigger than Harold's; one word after another, she promises to confess long-buried truths--about her modest childhood, her studies at Oxford, the heartbreak that brought her to Kingsbridge and to loving Harold, her friendship with his son, the solace she has found in a garden by the sea. And finally the devastating secret she has kept from Harold for all these years.
    (Aschehoug)

  3. Sukkerplantasjen på Puerto Rico av Esmeralda Santiago
    Puerto Rico 1844. Atten år gamle Ana har oppfylt drømmen sin og fulgt i sine forfedres fotspor fra Spania til karibien. Hun har fått med seg ektemannen, Ramón og tvillingbroren hans, Inocente, til å flytte til en avsidesliggende sukkerplantasje brødrene har arvet. Ana er kompromissløs og trosser ekstrem hete, sykdom og isolasjon for å drive plantasjen. Men da den amerikanske borgerkrigen bryter ut i 1861, trues både levebrødet og livet hennes av dem hun er avhengig av: slavene.
    (Bazar)

  4. Jordmoren fra Hope River av Patricia Harman
    USA, høsten 1929. Patience Murphy jobber som jordmor i West-Virginia og tar de jobbene som ingen andre vil ha: Hun hjelper fattige kvinner, som kanskje ikke har mulighet til å betale henne. Hennes arbeid bygger på åpenhet og tillit, men selv holder hun på hemmeligheter fra fortiden som gjør at hun ikke kan åpne seg for noen.
    (Bazar)

  5. Fem dager igjen av Julie Lawson Timmer
    Mara Nichols er en kjærlig ektefelle og mor, en elsket datter og en suksessrik advokat. Hun har blitt diagnostisert med en sykdom som bare har én utgang og har gitt seg selv fem dager til å ta farvel. Scott Coffman bor på en helt annen kant av landet og er fosterfar for en gutt på åtte år. Scott står over for sin egen fem dager-lange nedtelling før hans elskede fostersønn skal føres tilbake til sin biologiske mor. Scott og Mara blir kjent via et internettforum. Vennskapet som oppstår hjelper dem gjennom den vanskeligste og mest avgjørende uken i deres liv.
    (Vigmostad & Bjørke)

  6. To sekunder før miraklet av Agnès Ledig
    Det er lenge siden Julie sluttet å tro på eventyr. Som kassadame og alenemor for treåringen Ludovic - hennes eneste solstråle - har hun et utfordrende liv. Men så tar skjebnen henne i hånden. Den godt voksne, generøse Paul blir så beveget av Julies vanskelige situasjon at han inviterer henne på sommerferie ved sjøen i Bretagne. Sammen med Pauls sønn Jérôme, som prøver å komme til hektene igjen etter en personlig tragedie, forsøker de å finne en vei videre i livet. Da lykken endelig ser ut til å snu for Julie, rammes Ludovic av en forferdelig ulykke.
    (Gyldendal)

  7. Tangodanseren av Arturo Pérez-Reverte1928: De møtes første gang på en atlanterhavskrysser. Den sjarmerende Max Costa er profesjonell danser på Første klasse. Overklassejenta Mecha fortryller ham med sin gåtefulle skjønnhet og det funklende perlekjedet hun har rundt halsen.Så følger en tango, small talk med Mechas verdensberømte ektemann, en ny og mer intens tango. I Buenos Aires fører Max paret til tvilsomme kafeer på jakt etter sterke opplevelser og dans. Men denne natten, da ting kommer ut av kontroll, begynner også det største eventyret i Max' og Mechas liv: Den store kjærligheten. En kjærlighet som får en ny sjanse først da Den spanske borgerkrigen truer med å kaste Europa ut i kaos.
    (Gyldendal)

  8. Tilbake til Ventoux av Bert Wagendrop
    Sommeren 1982 forelsker Bart seg i Laura, vennegjengens eneste jente. Samme sommer sykler den sammensveisede gjengen på seks opp til Mont Ventoux. En tragisk hendelse bryter alle vennskapsbånd i gruppen. Etter ulykken glir de bort fra hverandre, og Laura er sporløst forsvunnet. Tretti år senere inviterer Laura dem til å møte henne i Provence. Med syklene festet på taket, og sine indre demoner jagende bak, tar kameratene fatt på turen tilbake til Ventoux. Hva skjedde egentlig den gangen, og hvorfor må de tilbake?
    (Kagge)

  9. Klokken og sengen av Eline Lund FjærenHun er nitten år og har nettopp flyttet til Bergen, der hun skal bo i en ettromsleilighet. Hun søker på jobber hun håper hun ikke får, og møter ikke til forelesningene på universitetet. Hun har en venn i den nye byen, Julie. Det er alltid Julie som ringer, aldri omvendt. Og mannen hun pleide å treffe før, vil komme på besøk. Iblant er stedet hun kommer fra så tydelig for henne: den døde ormen hun syklet forbi hver dag en hel sommer, den glødende elgkroppen som hang fra taket etter jakten hun ;var med på, moren som mistet et barn. Men nå har hun valgt et voksenliv i byen på den andre siden av fjellet. Aller mest ønsker hun å være alene, selv om det betyr å være blakk, ensom, langsom.
    (Oktober)

  10. Påskekrim 2015
    Utspekulerte mordvåpen, uhyggelige slektninger, grøss og blod. 17 overraskende krimnoveller, hele 10 nyskrevne for denne boken, påskens bestselger.
    Gunnar Staalesen sender Varg Veum til Københavns hovedbanegård. Krimdronning Unni Lindell lærer oss litt om slagsiden av vinbryggingens edle kunst i «Hjemmelaget vin». Og i Roald Dahls klassiker «Dypfryst» ser vi hvordan en god middag kan stikke kjepper i hjulene for en mordetterforskning. Blant nyskrevne noveller leverer Rivertonvinner Vidar Sundstøl en overraskende tvist i «Solen som gløder i hånden», mens Jan Mehlums privatetterforsker Svend Foyn må bryne seg på en død femme fatale.
    (Juritzen)

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...