20.01.2015

Bøker som slippes på kino i 2015

Pinterest er en fin-fin ting, og en dag kom jeg over en link til 21 books to read before they hit the big screen in 2015, og da ble jeg selvfølgelig nysgjerrig! Jeg er generelt litt skeptisk til filmatiseringer av bøker (som jeg liker godt), men man kan jo være heldig også. Følgende filmer kommer jeg ganske sikkert til å se:

Still Alice - basert på boka ved samme navn (Alltid Alice på norsk), og denne leste jeg for noen år siden, så om jeg ikke akkurat går på kino og ser den (selv om småbarnsforeldre kunne hatt godt av en liten date night), så vil jeg definitivt leie/streame den når den tid kommer. Den kom visst på kino i USA på fredag, og med flere gode, kjente skuespillere (Julianne Moore, Alec Baldwin, Kate Bosworth og Kristen Stewart) og en foreløpig ranking på 7,5/10 på IMDB.com, så gleder jeg meg. Og det minner meg om at jeg skulle ha lest hennes "Left neglected" og "Love Anthony" etterhvert også.

Fifty shades of Grey - Denne serien har jo "alle" lest, men jeg har ikke kommet meg så langt selv (til tross for at den har stått og støvet ned i bokhylla i lang tid). Nå derimot har jeg funnet den frem (mon tro om det blir en trilogi eller om filmen er basert på alle bøkene?) og satser på en lettlest avslutning på januar. Blir nok ingen Valentines-date på kino, men kan se for meg at det blir mye fnising i salen for de som ser den der ;)

The longest ride - Nicholas Sparks er jo en mester i sin sjanger, og selv om jeg ikke har lest denne boka, så vil jeg definitivt se filmen. Hvem husker vel ikke The Notebook? Dear John var heller ikke så verst. Spørsmålet er om jeg burde lese boka først, eller bare droppe det?

Og på kanskje-lista, så kunne jeg tenke meg å se (men ikke lese på forhånd) Mortdecai (antageligvis langt fra min typiske smak, men pga *kremt*  Mr. Depp kan man jo tøye grensene litt ;) ), Love, Rosie, The Duff, Serena (kan dog se ut som om denne kom ut i høst allerede?), Victor Frankenstein (men denne bør jeg vel strengt tatt lese først, da jeg bare har lest bruddstykker av boka) og The jungle book (ser ut som den utkommer først i 2016?)

Fant en annen tilsvarende liste, men med 15 filmatiserte bøker, og selv om det stod mange av de samme så var det to stykker som ikke stod på den førstnevnte, men som jeg kunne tenke meg å se, nemlig Brooklyn og Me before you.
Gleder du deg til å se noen av årets filmatiserte bøker på kino?

1 kommentar:

Anita Ness sa...

Ah, så fint med en slik oversikt. Jeg digger å se filmer basert på bøker, i allef all bøker jeg kjenner til eller har lest.
Victor Frankenstein er jo et must. Alltid Alice også kanskje? Har boka i hylla.. Fifty shades tror jeg at jeg står over, selv om jeg lestde den første boka..
Jonny Depp må man bar se. book based or not.:;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...