20.12.2011

52 noveller: Hvilke farger ville Rembrandt brukt? av Levi Henriksen

Hovedpersonen har mistet sin kone i en bilpåkjørsel, og alt han har igjen er tvillingene Wendy og Victoria. Julehøytiden er ekstra vanskelig og aller helst vil han bare drikke av den hjemmelagde gløggen og få slutt på smerten. Men han prøver så godt han kan å være en far som elsker barna sine, og ikke viser dem hvor vondt han har det. Men barn aner mer enn voksne ofte kan tro.
Når jeg ser dem nå, ser det ikke ut som det er noe de savner, som om de i det hele tatt har noen fornemmelse av hvordan det burde ha vært. Akkurat det gjør meg usigelig glad. Akkurat det gjør meg usigelig trist.
s. 144
Dette er en veldig trist novelle som heldigvis har en slags lykkelig slutt. Den viser hvilke ressurser man har i barna sine om man bare tør å være ærlig og åpen, og vise følelser. Barna sørger på sin måte, men de har også behov for kjærlighet fra de voksne som står nærmest. Høytider er ofte de vanskeligste tiden når man har mistet noen som man elsker, men det er også den tiden de fleste virkelig viser hvor mye man setter pris på sine nære.


Novelle: 46/52
Hentet fra: Hjem til jul av Levi Henriksen
Flere av mine novelleanmeldelser finner du her,
og novelleanmeldelser fra andre deltakere i utfordringen finner du her

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...