28.11.2011

Dårlig samvittighet...

I dag våknet jeg lenge før vekkerklokka og den første tanken som slo meg var "Herregud, for et dårlig leseår! Jeg har lest altfor få bøker de siste månedene. Bloggen min er i ferd med å bli gørrkjedelig!" Spesielt de siste 6 månedene har det vært labert med spennende lektyre, og egentlig labert med lektyre i det hele tatt. Jeg har rett og slett litt dårlig samvittighet, overfor meg selv og for andre som leser bloggen min i håp om å finne gode boktips o.l.

Egentlig skal man jo ikke ha dårlig samvitighet for noe sånt. Det skal tross alt være en lystbetont hobby som man gjør når man har lyst og har tid. De siste 6 månedene har vært preget av pakking (ergo, de aller fleste bøkene ligger pakket ned i pappesker), leilighetskjøp, flytting og generelt dårlig form og lavt energinivå for min del. I tillegg har jeg følt litt press pga litteraturmålene jeg satte meg for året og som jeg ser at jeg slett ikke rekker å gjennomføre.


Men så var jeg altså i dag tidlig innom bloggene jeg pleier å lese og kom over Mari/Flukten fra virkeligheten sitt intervju med meg, og da fikk jeg litt friskt mot! Den minnet meg på hvorfor jeg leser  og hvor mange gode bøker jeg egentlig har lest opp igjennom tiden. Kanskje går det litt i bølgedaler, men det dukker alltid opp en bok etterhvert som kommer opp på topp-listen. Så nå skal jeg slutte å ha dårlig samvittighet, la de siste ukene av 2011 gå som de går, og starte på ny frisk - uten noen mål om er 100% spikret - i 2012, som kommer til å bli et fantastisk år :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg er helt enig i at lesing må være lystbetont og at lesing, som alt annet, går i bølger.

Et lesemål må ikke være et krav, men mer et ønske :-) Lykke til med nye lese"ønsker" i 2012!

Anaruh sa...

Enig med astridterese; jeg fikk litt bakoversveis da jeg så måene dine i januar, for de virket velidg uten for en hver rekkevidde. Å lese fordi man "må" har knekt mang en spirende bokelsker.

Kos deg med bøkene dine både nå i desember og til neste år. Les det du vil og les fordi du har lyst, ikke fordi du skal server blogglesere med innlegg.

Klem!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...