03.06.2011

Luremus av Elin Rise


"Siwas største skrekk er å bli en gammel mor. Derfor er hun besatt av å av å finne MANNEN I SITT LIV - før hun fyller 26.Siwa løper rundt på byen med hjertet i hånden, klar for å gi det til drømmeprinsen. Men hun er ikke interessert i å kaste trusa for noen som ikke er ute etter det samme som henne, til guttenes store fortvilelse. Siwa har også en liste med krav «Mr. Right» pent må leve opp til. Men hele tiden finner hun feil og mangler på fyrene hun dater. Dermed blir listen over krav lenger og lenger. Og tiden knappere og knappere"
Capris.no


Elin Rise er født i 1983 og vokste opp i Tønsberg. Hun har studert journalistikk og film/tv og har blant annet jobbet som fotograf og innen film- og TV-produksjon. Luremus er hennes romandebut og ble utgitt hos CappelenDamm i vår.

I denne chick-lit romanen møter vi Siw Anette - Siwa - som nærmer seg 26 år og som har regnet seg frem til at hvis hun skal rekke å få barn innen hun er 30 (hun må jo finne seg en fyr, bruke noen år på å bli ordentlig kjent med han og så er det selvsagt de obligatoriske 9 månedene), så må hun finne seg en kjæreste innen hun er nettopp 26 år. Med denne fristen i tankene og bare halvannen måned igjen setter hun inn høygiret for å finne Mr. Right, noe som viser seg å bli ganske vanskelig med tanke på hennes stadig lengre liste med krav og dermed også færee fisk i havet.

Siwa kommer seg til sengs - med klærne på - med mange av guttene, men kallenavnet Luremus er helt på sin plass for guttene slipper aldri til. De blir liggende bak ryggen hennes, med armene rundt henne og prøver å støte borti henne for å få henne med på leken. Men Siwa er fast bestemt. 

Handlingen er ikke spesielt overraskende, og heller ikke den siste vendingen som avslutter boka. Karakterene er ikke av det dype slaget, og jeg blir til tider litt sliten av Siwa. Hennes stadige jakt, med opp og nedturer, og hennes naivitet overfor seg selv, sine venner og sine mulige beilere. Språket er ganske gjennomsnittlig, noe som gjør boka veldig lettlest.

Boka kan anbefales til unge jenter i slutten av tenårene og oppover til nærmere 30. Selv holder jeg nok fremdeles en knapp på amerikansk chick-lit.

Terningkast 3
Utgitt: 2011
Forlag: CappelenDamm
Sider: 264
ISBN: 9788202348168


Denne anmeldelsen finner du også hos LIV - Litteratur i Vestfold fordi jeg anmelder bøker skrevet av forfattere født, oppvokst og/eller bosatt i Vestfold, og bøker der handlingen finner sted i Vestfold.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for omtalen. Jeg har sett på boka, og lurt litt på om jeg skulle lese den, men jeg tror omtalen din bare bekrefter at jeg lar den ligge.

Heksa sa...

Jeg har boken liggende her, og den skal antageligvis leses i helgen :) Jeg er veldig spent på hva jeg synes om den, siden dette er noe som aldri har representert mitt liv på noen måte.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...