24.04.2011

Morality for beautiful girls av Alexander McCall Smith


"Alt virker alt såre vel for Precious Ramotswe og hennes forlovede J.L.B. Matekoni, men snart slår idyllen sprekker. J.L.B. Matekoni begynner å oppføre seg merkelig, og er langt fra sitt vanlige trygge jeg. Detektivbyrået taper penger til tross for suksess og gode anbefalinger, og dessuten ivrer Mma Makutsi sterkt for forfremmelse. Snart får Mma Ramotswe en ny sak å bryne seg på. Hun blir hyret av en mann som er redd hans nye svigerinne er ute etter å ta livet av broren hans."
Capris.no

Mma Ramotswe er ei "likandes" dame, og om du ikke har kjennskap til henne før, så kan jeg anbefale denne serien, som ikke er direkte krim, men hver bok inneholder små og litt større mysterier med en god dose humor.

Denne gangen prøver Mma Ramotswe å øke fortjenesten i detektivbyåret sitt ved å slå seg sammen med sin forlovedes bilmekanikerfirma, i den forstand at de skal dele kontor og sekretær, nemlig Mma Makutsi. Men Mma Ramotswes forlovede Mr. J. L. B. Matekoni er på vi inn i en depresjon og det blir sekretærens jobb å holde lærlingene hans på matta og få hjulene til å gå i bedriften. Samtidig skal Mma Ramotswe prøve å finne ut av noen familiehemmeligheter for en kunde som mistenker at kona til broren prøver å forgifte broren i håp om å få overta gården og alle pengene hans. Mens hun er bortreist for å oppklare dette får Mma Makutsi i oppdrag av lederen av en skjønnhetskonkurranse å oppsøke de fire finalistene og finne ut av hvem som er mest verdig til å få prisen.

Alexander McCall Smith skriver vittig, men også seriøst. Karakterene er veldig gode, og litt av naiviteten deres er med på å få leseren til å humre litt. Trivielle hverdagslige ting blir satt i stort perspektiv og sammen med de gode beskrivelsene av samfunnslivet i den lille byen Gaborone utgjør det en god scene for historien.

Dette er krim etter min smak ;)

Terningkast 4

Utgitt: 2003
Forlag: Abacus
Sider: 256
ISBN: 9780349117003

Flere anmeldelser fra serien:
1) The No. 1 Ladies Detective Agency
2) Tears of the Giraffe

1 kommentar:

Elida sa...

Eg har kun lest første bok, men når det nærmer seg juni, skal eg sjå om det kan bli ei råd med fleire bøker:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...