29.04.2011

De vanlige - Jo Sannem"En kvinne sørger over kjendisers død og finner håp i den virtuelle virkeligheten. En horekunde utvikler følelser for den prostituerte. En ung gutt dras mot å utføre en skolemassakre, og et skuespillerpar blir misunnelige på sine egne rollefigurer.Dette er en samling noveller som gir leseren en støkk, og som får oss til å reflektere over hva det vil si å være et menneske."
Capris.no

Noen ganger leser man virkelig gode novellesamlinger. Andre ganger leser man virkelig dårlige novellesamlinger. Denne befinner seg nærmere sistnevnte på skalaen.

Den første novellen leste jeg en del sider av, men den fenget ikke og ble derfor avsluttet. Jeg var sugen på noe virkelig bra. Neste novelle - Ytre rom - var et godt steg opp. Den handler om Andreas som er gift med en mye yngre kvinne, og som i grunn er lei av det livet han lever så han innleder et forhold til en sekretær. Men skillet mellom virkelighet og drøm er litt uklare og nettopp det gir novellen et lite puff. Novellen som handler om en mann som gjlr seg klar til en skolemassaker falt ikke i smak, og jeg fullførte kun én novelle til i samlingen, nemlig tittelnovellen De vanlige. Som forsåvidt ikke var så mye å skryte av.

Språket er greit, men litt kjedelig. Mye av teksten virker litt rotete, og de novellene jeg har fullført virker litt klsijéaktig.

Ikke en veldig god anmeldelse, men heller ikke en veldig god novellesamling...

Terningkast 2
Utgitt: 2010
Forlag: CappelenDamm
Sider: 207
ISBN: 9788202305253

2 kommentarer:

Groskro sa...

Bra å vite hvilke novellesamlinger en skal styre unna, nå som jeg har begynt å lese noveller :-)

Karin sa...

Jeg har også akkurat lest denne, sitter og jobber med en omtale nå, men jeg er litt mer positiv.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...