02.03.2010

Jeg samler på sitater

Når jeg leser en bok og kommer over en setning, en bisetning eller et avsnitt som jeg liker lager jeg alltid eselører slik at jeg kan gå tilbake senere og lese det igjen, og igjen. Og nå som vi har bokelskere er det ingen sak å skrive ned sitatene for videre oppbevaring der. Det gjelder spesielt for bilioteksbøker som må leveres tilbake og som må behandles pent - ergo; ingen eselører. Noen av mine favorittsitater fra romaner jeg har lest siden jeg ble medlem hos bokelskere kan du finne her.

Men jeg samler også på egne "sitater" - det vil si setninger og avsnitt som plutselig dukker opp i hodet mitt (etter en drøm, et fotografi, en tanke, en samtale osv) og som jeg håper kan bli en del av en roman eller lignende en dag. Setninger som jeg håper kan få leseren til å stoppe opp og lage et eseløre ved, akkurat som jeg gjør. Jeg har flere word-dokumenter med sitater, innledninger til romaner/noveller som bare venter på å bli brukt.

Ofte har jeg lyst til å dele dem med andre, men jeg lar være. Sparer dem til senere, til forfatterdrømmen ♥

Og siden jeg har Monday morning blues på en tirsdag velger jeg å dele et sitat som heller får meg til å smile, enn et som er så klokt at det gjør vondt:

She stopped. It was time to take the pumpkin out of the pot and eat it. In the final analysis, that was what solved these big problems of life. You could think and think and get nowhere, but you still had to eat your pumpkin. That brought you down to earth. That gave you a reason for going on. Pumpkin.
The no. 1 Ladies Detective Agency, s. 84

Samler du på sitater?

2 kommentarer:

Bai sa...

Eg limer inn små post-it-lappar i bøker, kor det står fine ting eg vil finne igjen, dersom eg har blokka for handa. Eg tar meg sjeldan tid til å skrive ned sitater under lesinga, for det kjennest som om lesinga blir så oppstykka av det.

Oftast blir det til at eg stopper opp med ei setning eller eit avsnitt og tenker at dette må eg hugse. Nokre veker seinare kjem eg på det igjen, og då hugser eg bare at det stod nederst på ei venstreside.

Mettemor sa...

Fint innlegg, Stine. Jeg kjenner meg igjen. Dessverre har jeg ikke noe system for å skrive ned og lagre sitatene.

Mine egne små gullord og -setninger skriver jeg ned, og håper å få brukt dem en dag. Jeg SKAL bruke dem en dag! ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...