08.02.2015

Å avbryte en bok

For kort tid siden avbrøt jeg boken Fifty shades of Grey når jeg hadde kommet halvveis. Og da hadde jeg allerede vurdert det i et par kapitler allerede, men av en eller annen merkelig grunn sitter det litt langt inne å gi opp en bok på den måten. Kanskje er det et håp om at den skal "ta seg opp" og plutselig bli fengende? Kanskje en liten bekymring for å gå glipp av noe som kan bli en stor leseropplevelse?

På en annen side bør man kanskje ikke være så redd for å legge bort en bok som ikke fenger innen et rimelig antall sider, for den tiden man bruker på å lese middelmådige - og enda verre: dårlige - bøker får man aldri igjen (som med alle andre ting her i livet)! Jeg kjente ihvertfall på den følelsen når jeg endelig bestemte meg for å legge bort den store hypen på 500 sider. Men jeg gledet meg også over å kunne krysse den av på leselista og med god samvittighet stue vekk både den og de to andre bøkene i trilogien! Vekk med dårlig samvittighet for å ikke ha lest disse bøkene tidligere! Og dermed fikk jeg jo i teorien frigitt lesetid til andre og bedre bøker. Tommel opp!

Den nevnte boken er ikke den første (og blir helt sikkert ikke den siste) boken jeg har avbrutt. Jeg har faktisk avbrutt så mange(?) som 24 stykker i følge min oversikt på Bokelskere-profilen min! Det er alt fra feelgood-romaner, til novellesamlinger, krimbøker og klassikere blant disse bøkene, så det er ingen klar rød tråd som kan forklare hvorfor nettopp disse bøkene ble avbrutt. Kanskje var det feil bok til feil tid, og kanskje fortjener noen av de en ny sjanse? Men terskelen for det er nok litt høyere enn vanlig når man først har avbrutt én gang. Man Jeg får litt fordommer, rett og slett.


Hvilke bøker har du avbrutt, og har du lest dem om igjen på et senere tidspunkt?

1 kommentar:

Anette sa...

Jeg syns livet er alt for kort til å lese dårlige bøker, og det hender egentlig ganske ofte at jeg avbryter bøker. Som oftest tenker jeg at jeg skal prøve meg igjen senere, men det blir med tanken. Bok nummer to i fifty shades-serien er en av bøkene jeg har avbrutt, og den tenker jeg aldeles ikke å lese på nytt :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...